Duurzaam

Zelf duurzame energie opwekken

Wij gaan met onze tijd mee en kunnen u uitstekend informeren over het zelf opwekken van energie en daarbij horende installaties en subsidies. De overheid zet zwaar in op het besparen van energie en u kunt met een warmtepomp of zonneboiler nog meer geld besparen.

Zonnepanelen

Met zonnepanelen op het dak produceert u uw eigen stroom. Wij werken slechts met hoogwaardige panelen en omvormers, zodat u het beste rendement heeft. Afhankelijk van de gasprijs verdient u uw zonnepanelen met 6 tot 8 jaar terug. Daarna wekt u minstens nog 18 jaar gratis stroom op. De overheid geeft tegenwoordig subsidie op duurzame producten en wij verzorgen ook de subsidieaanvraag voor u, als u dat wenst.

Zonneboiler

Een zonneboiler is een systeem met collectoren die op het dak liggen en een boiler die warm water opslaat. Door de collectoren die op het dak liggen stroomt een vloeistof die door de zon wordt opgewarmd. Deze warme vloeistof verwarmt op haar beurt het water in de boiler. Dit water kan dan worden gebruikt om mee te douchen, of voor lage temperatuurverwarming. Wij werken met Atag zonneboilersystemen.

Warmtepomp

Er zijn verschillende typen warmtepompen. In feite werken warmtepompen hetzelfde als een koelkast. Ze onttrekken warmte aan de ene kant en geven die warmte af aan de gewenste kant. Een grondwarmtepomp is relatief kostbaar omdat er een pijp diep de grond in wordt geslagen. Een lucht-water warmtepomp haalt de warmte uit de lucht en verwarmt het water dat vervolgens kan worden gebruikt om mee te douchen of voor lage temperatuurverwarming. Een lucht-lucht warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en blaast het naar binnen. In feite maakt een airconditioning gebruik van dit warmtepomp principe. Wij werken hoofdzakelijk met warmtepompen van Nibe.

Koeling van een warmtepomp

Het principe van een warmtepomp kan worden omgedraaid, zodat deze naast verwarmen ook kan koelen. Voor een grondwarmtepomp is het zelfs noodzakelijk om de bodem te regenereren. Dat betekent dat de bodem in de winter afkoelt en in de zomer opwarmt.

Klimaatbeheersing

Het is bekend dat mensen zich prettiger voelen bij een juiste omgevingstemperatuur. Dat geldt voor thuissituaties, maar misschien nog wel meer voor werksituaties. Gelukkig heeft de moderne techniek een scala aan voorzieningen die het leefklimaat binnenshuis kunnen veraangenamen. Zo kunt u met airconditioning het huis in de zomer aangenaam koel houden. Dat kan ook nog op duurzame wijze, met een lucht-lucht warmtepomp. Wist u dat een airconditioning in de winter kan verwarmen?

Balans- en mechanische ventilatie

Alle woningen worden tegenwoordig uitgerust met een luchtcirculatiesysteem dat tabaksrook en kookluchtjes afzuigt en vervangt door frisse lucht. Huizen worden meer en meer voorzien van een compleet warmtewisselaarsysteem. Daarbij wordt de lucht ververst door de inkomende lucht. De opgewarmde binnenlucht wordt gebruikt om de vers aangevoerde lucht van buiten op temperatuur te brengen. Een doeltreffend energiebesparend systeem.

Stegeman Installatietechniek zorgt er graag voor: van aanleg en onderhoud tot en met reparatie/vervanging van bestaande ventilatiesystemen.

Wilt u meer weten over het opwekken van duurzame energie, of een offerte op maat ontvangen? Neem dan contact met ons op, of bel: 0573 451 414.